ΜΥΖΗΘΡΑ – ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Η μυζήθρα είναι παραδοσιακό είδος τυριού. Παρασκευάζεται από πρόβειο ή και κατσικίσιο γάλα, τυρόγαλο με
ΣΤΑΚΑ
Πρόκειται για ένα γαλακτοκομικό προϊόν μεταξύ τυριού και γιαουρτιού με μικρή ποσότητα αλευριού, με έντονη γεύση γάλακτος.
ΣΦΑΚΙΑΝΗ ΠΙΤΑ
Λεπτή ζύμη, ζυμωμένη με ξινή μυζήθρα, ψημένη στο τηγάνι. Σερβίρετε με μέλι.
ΑΥΓΟΦΕΤΑ
Τηγανιζόμενο ψωμί βουτηγμένο σε αυγό και γάλα, πασπαλισμένο με μέλι και κανέλα.
ΞΙΓΑΛΟ
Το Ξίγαλο είναι ένα τυρί που έχει γιαουρτώδη υφή και ελαφρά υπόξινη γεύση. Παράγεται από πρόβειο η μείγμα αιγοπρόβειου γάλακτος.
ΣΥΓΚΛΙΝΟ
Τρυφερά κομμάτια χοιρινού κρέατος μαριναρισμένο σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μπαχαρικά, καπνισμένο φυσικά σε αρωματικό ξύλο.
ΑΠΑΚΙ
Παρασκευάζεται από χοιρινό άπαχο κρέας, μαρινάρεται σε ξύδι και καπνίζεται με αρωματικά φυτά και τυλίγεται με μπαχαρικά και μυρωδικά, αποκτώντας έτσι την χαρακτηριστική του καπνιστή, υπόξινη και αρωματική γεύση.
ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ
Αυγά με τριμμένο κολοκύθι.
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ
Ομελέτα, που φτιάχνεται από ντομάτα, φέτα και αυγά.
© 2019 newaurora.gr | Αριθμός Γνωστοποίησης 1108535 (ver. 2)
Κατασκευή & Συντήρηση ιστοσελίδων Websites4u