ΕΣΠΑ
Logo

ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ COVID-19

Το κατάλυμα New Aurora Apts Studios σεβόμενο, την ασφάλεια και προστασία των πελατών του, αλλά και του προσωπικού του, έχει προσαρμοστεί πλήρως στις διατάξεις της ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας covid-19 και έχει προχωρήσει στις ενέργειες που αναφέρονται παρακάτω:

 • Έχει ορίσει υπεύθυνο συντονιστή και διαχειριστή για την επίβλεψη της εφαρμογής των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η εκπαίδευση έχει υλοποιηθεί από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία.
 • Είναι πιστοποιημένο με το σήμα ‘Health First’ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού Υπουργείου Υγείας, καθώς έχει προχωρήσει στην έγκυρη εκπαίδευση του προσωπικού όσων αφορά στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
 • Επίσης έχει φροντίσει για την επαρκή προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας πελατών και εργαζομένων όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά.
 • Έχει προμηθευτεί Medical Kit (ειδικές στολές, θερμόμετρο laser, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά).
 • Έχει φροντίσει για την ενίσχυση των υπηρεσιών καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων και ειδικότερα των αντικειμένων ‘υψηλού κινδύνου’, τραπέζια, πολυθρόνες, ξαπλώστρες κ.λπ. με τακτική απολύμανση των επιφανειών.

Στα δωμάτια ειδικά εφαρμόζεται απολύμανση με υποχλωριώδες νάτριο 0,1% και υπεροξείδιο του υδρογόνου 0,5%. Τέλος γίνεται αποστείρωση με λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας. Τα τηλεκοντρόλ (τηλεόρασης, δορυφορικής, κλιματιστικού) έχουν τοποθετηθεί μέσα σε προστατευτικά καλύμματα. Επιπλέον κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, έχουν τοποθετηθεί μέσα σε ατομικές νάιλον συσκευασίες και έχουν σφραγιστεί, ώστε να μην έρχονται σε επαφή εάν δεν είναι απαραίτητη η χρήση τους από τους πελάτες. Η καθημερινή καθαριότητα, και αλλαγή πετσετών, και κλινοσκεπασμάτων θα πραγματοποιείται μόνο με γραπτό αίτημα ή ηλεκτρονική φόρμα και εφόσον το επιθυμεί ο πελάτης. Θα του παραδίδετε ειδικός σάκος με τα καθαρά λινά (πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες) και στην συνέχεια μέσα στον ίδιο σάκο θα επιστρέφει τα προς πλύσιμο. Τέλος σε όλα τα δωμάτια υπάρχουν αντισηπτικές συσκευές και ενημερωτικά πλαστικοποιημένα φυλλάδια σχετικά με COVID-19.

 • Έχει προσαρμόσει τις υπηρεσίες του check in/check out, 11:00/15:00, αλλά και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής των δαπανών διαμονής, την ηλεκτρονική αποστολή λογαριασμών, τιμολογίων κ.α. Έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει την άμεση επαφή των πελατών με το προσωπικό όπου αυτό καθίσταται δυνατό. Υπάρχει ειδικό έντυπο συμπλήρωσης προσωπικών στοιχείων κατά την άφιξη σας (GDPR), ώστε να μειώνετε ο χρόνος παραμονής και ταλαιπωρίας στην υποδοχή. Το έντυπο όπως και πολλές άλλες πληροφορίες μπορείτε και να το στείλετε και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα μας.
 • Απολύμανση των key cards και κλειδιών σε ειδικό δοχείο με απολυμαντικό υγρό.
 • Έχει προσαρμόσει την υποδοχή και τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες μεταξύ των πελατών αποστάσεις και έχουν τοποθετηθεί συσκευές αντισηπτικού, όπως και η ανάλογη σήμανση.

 

Έγγραφα:

1 ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ COVID-19

Εφόσον συμπληρωθούν τα έγγραφα, αποστέλλονται στο email: [email protected]

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

89145036 2529426750608717 3992668522542006272 n
74543 98207808 878230219310426 8595812366413725696 n
newaurora 2 hotel hotel scaled
newaurora 14 hotel hotel scaled
newaurora 23 hotel scaled

Εάν ένας επισκέπτης ή υπάλληλος του ξενοδοχείου παρουσιάσει συμπτώματα συμβατά με την λοίμωξη COVID-19, εφαρμόζονται τα παρακάτω:

 • Καλείται ο ιατρός με τον οποίο συνεργάζεται το τουριστικό κατάλυμα για αξιολόγηση του περιστατικού.
 • Αν ο ασθενής έχει επείγουσα ανάγκη νοσηλείας, παρουσιάζει σοβαρή κλινική εικόνα, διακομίζεται προς την οικεία μονάδα υγείας, ως ύποπτο κρούσμα COVID-19. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης περιστατικού COVID-19 από τις υγειονομικές υποδομές της περιοχής πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για μεταφορά του ασθενή (ασθενοφόρο, αεροδιακομιδή) στην πλησιέστερη μονάδα υγείας όπου μπορεί να το διαχειριστεί.
 • Αν ο ασθενής εμφανίζει ήπια κλινική εικόνα, λαμβάνεται από τον ιατρό δείγμα για εργαστηριακή επιβεβαίωση COVID.
 • Εφόσον το περιστατικό αξιολογείται ως πιθανό COVID-19 από τον εξετάζοντα ιατρό, ο υγειονομικός υπεύθυνος του ξενοδοχείου επικοινωνεί ΑΜΕΣΑ με τον ΕΟΔΥ στα τηλέφωνα 210 5212054 ή τον ειδικό τετραψήφιο αριθμό 1135 (όλο το 24ωρο), για δήλωση του ύποπτου κρούσματος και οδηγίες αντιμετώπισής του.
 • Ο ασθενής με ήπια κλινική εικόνα παραμένει στο δωμάτιό του, μέχρι τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου.

Κατά την ως άνω αναμονή, αποφεύγεται η είσοδος προσωπικού στο δωμάτιο του ασθενούς, αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος. Αν παρουσιαστεί ανάγκη, ένα μέλος προσωπικού του καταλύματος συνιστάται να ασχολείται κατά αποκλειστικότητα με το πιθανό κρούσμα.

 • Αν επιβεβαιωθεί ως κρούσμα COVID, μεταφέρεται στο ειδικό ξενοδοχείο καραντίνας αν παρουσιάζει ήπια κλινική εικόνα (βλ. Αντιμετώπιση Επιβεβαιωμένου Κρούσματος COVID-19 Εκτός Νοσοκομείου) και αντιμετωπίζεται ως επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 εκτός νοσοκομείου ή μεταφέρεται σε υγειονομική μονάδα η οποία θα φιλοξενεί τους ασθενείς με COVID-19 αν χρήζει νοσηλεία. Αν δεν επιβεβαιωθεί ως κρούσμα COVID-19, αντιμετωπίζεται στο χώρο του ξενοδοχείου με τις οδηγίες του εξετάζοντος ιατρού.
 • Ο ασθενής μεταφέρεται με Μέσα Ατομικής Προστασίας με ιδιωτικό μεταφορικό μέσο.

Αν υπάρχει συνοδός του ασθενούς, που επιθυμεί να μείνει κοντά του για να τον φροντίζει (π.χ. σύζυγος), πρέπει να χορηγηθεί στο συνοδό απλή χειρουργική μάσκα και να του συστηθεί να πλένει τα χέρια του, κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με εκκρίσεις του ασθενή (π.χ. σάλιο) και οπωσδήποτε πριν ο συνοδός αγγίξει το πρόσωπό του ή φάει ή πιει.

 • Πρέπει πάντα να καταγράφονται τα στοιχεία επαφής συγγενικού προσώπου του ασθενή σε περίπτωση που χρειαστεί συναίνεση για επεμβάσεις όπου ο ασθενής δεν μπορεί να επικοινωνήσει.
 • Ο χρησιμοποιημένος προστατευτικός εξοπλισμός (απλή χειρουργική μάσκα μίας χρήσεως, γάντια) πρέπει να απορρίπτεται σε κάδο και σε καμία περίπτωση να μην ξαναχρησιμοποιείται.

Μετά την απόρριψη του προστατευτικού εξοπλισμού πρέπει τα χέρια να πλένονται καλά με νερό και σαπούνι. Τονίζεται ότι η χρήση γαντιών δεν υποκαθιστά το πλύσιμο των χεριών, το οποίο και αποτελεί σημαντικότατο μέσο πρόληψης.

 • Άτομο που είχε άμεση σωματική επαφή με ασθενή με COVID-19 (π.χ. χειραψία)
 • Άτομο με απροφύλακτη επαφή με μολυσματικές εκκρίσεις ασθενή με COVID-19
 • Άτομο που είχε επαφή με άτομο στο ίδιο δωμάτιο με το ύποπτο κρούσμα
 • Άτομο που είχε επαφή «πρόσωπο με πρόσωπο» με ασθενή με COVID-19 σε απόσταση < 2 μέτρα και για ≥ 15 λεπτά
 • Άτομο που παρέμεινε σε κλειστό χώρο με ασθενή με COVID-19 σε απόσταση < 2 μέτρα και για ≥ 15 λεπτά
 • Συνταξιδιώτης στο ίδιο αεροσκάφος, ο οποίος καθόταν σε απόσταση δύο σειρών θέσεων (προς κάθε κατεύθυνση) από τον ασθενή με λοίμωξη COVID-19 , άτομα που ταξίδευαν μαζί ή φρόντισαν τον ασθενή και μέλη του πληρώματος που εξυπηρέτησαν το συγκεκριμένο τμήμα του αεροσκάφους όπου καθόταν ο ασθενής.

Αν ένας επισκέπτης ή υπάλληλος του ξενοδοχείου αξιολογηθεί ως στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 συστήνονται τα εξής:

 • Απομόνωση σε τουριστικό κατάλυμα που ορίστηκε ως ξενοδοχείο/χώρος καραντίνας στην περιοχή.
 • Σίτιση στο δωμάτιο και το άτομο σε απομόνωση να μη χρησιμοποιεί τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου.
 • Το προσωπικό του ξενοδοχείου να αποφεύγει να εισέρχεται στο δωμάτιο, αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος.
 • Κατά την είσοδο στο δωμάτιο, συστήνεται η χρήση απλής χειρουργικής μάσκας και γαντιών.
 • Κατά την έξοδο από το δωμάτιο, τα χρησιμοποιημένα γάντια και μάσκα απορρίπτονται και ακολουθεί υγιεινή των χεριών.
 • Συστήνεται να ληφθεί μέριμνα, ώστε περιορισμένος -κατά το δυνατόν- αριθμός προσωπικού να έρχεται σε επαφή με το άτομο σε καραντίνα.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Βουγιούκλη Χριστίνα

Διεύθυνση: Κουτσουνάρι Άγιου Ιωάννου Ιεράπετρας, Επαρχιακή Οδό Αγίου Ιωάννη 126, Κουτσουνάρι

Τηλέφωνο: 2842061510

3 λεπτά (3,2 χλμ.) Κατευθυνθείτε δυτικά στην Επαρχιακή Οδό Ιεράπετρας – Σητείας. Στροφή δεξιά στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Ιωάννη. Ο προορισμός σας θα βρίσκεται στα δεξιά σας.

 

HEALTH CARE CRETE Σταύρος Μαράκης

Διεύθυνση: Επαρχιακή Οδό Ιεράπετρας – Σητείας, Κουτσουνάρι

Τηλέφωνο: 2842024600

3 λεπτά (2,7 χλμ.) Κατευθυνθείτε δυτικά στην Επαρχιακή Οδό Ιεράπετρας – Σητείας. Ο προορισμός σας θα βρίσκεται στα δεξιά σας

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Διεύθυνση: Καλημεράκη 6, Ιεράπετρα

Τηλέφωνο: 2842340222

15 λεπτά (12,6 χλμ.) Κατευθυνθείτε δυτικά στην Επαρχιακή Οδό Ιεράπετρας – Σητείας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο