ΕΣΠΑ
Logo

Τρόποι πρόσβασης

Τρόποι πρόσβασης στην Ιεράπετρα

Τρόποι πρόσβασης στην Ιεράπετρα

Πώς να έρθετε στην Ιεράπετρα

Τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και της Σητείας είναι τα πιο κοντινά. Αν αποφασίσετε να έρθετε με πλοίο, τα κοντινότερα λιμάνια είναι αυτά του Ηρακλείου, του Αγίου Νικολάου και της Σητείας. Η απόσταση από την Ιεράπετρα στο Ηράκλειο είναι 94 km και απαιτείται με αυτοκίνητο περίπου μια ώρα και τριάντα λεπτά. Η σύνδεση με δημόσια μέσα μεταφοράς με το Ηράκλειο γίνεται με τα ΚΤΕΛ ενώ για τις ακριβείς ώρες των δρομολογίων, μπορείτε να ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ, είτε καλώντας στα τηλέφωνα: +30 2810 24 50 20 για τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου, είτε στο +30 28420 28237 για τα ΚΤΕΛ Ιεράπετρας.

Από Ηράκλειο

Με αφετηρία το Ηράκλειο, ο επισκέπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο ή τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Με κατεύθυνση προς τον Αγιο Νικόλαο, χωρίς να μπείτε στην πόλη του, στρίψετε δεξιά και με νότια κατεύθυνση φτάνετε στην Ιεράπετρα. Είναι απαραίτητο να σημειωθεί πως ο δρόμος είναι πολύ καλός χωρίς ιδιαίτερες δυσκολιές. Μια εναλλακτική διαδρομή αποτελεί εκείνη με αφετηρία το Ηράκλειο, ενδιάμεσες στάσεις στον Άνω Βιάννο, το Μύρτο και τέλος την Ιεράπετρα. Παρόλο που η διαδρομή διαρκεί περισσότερο είναι πολλή πιο γραφική και μαγευτική καθώς πολλά χωριά του Νομού Ηρακλείου και Λασιθίου κάνουν την εμφάνισή τους.

Από Χανιά

Η διαδρομή Χανιά - Ιεράπετρα είναι 240 χιλιόμετρα και με διάρκεια 3,5 ώρες.

Από Ρέθυμνο

Με αφετηρία το Ρέθυμνο θα χρειαστείτε 2,5 - 3 ώρες καθώς η χιλιομετρική τους απόσταση είναι λίγο μικρότερη από αυτή των Χανιών. Εν κατακλείδι, η Ιεράπετρα είναι ο ιδανικός προορισμός διακοπών για οικογένειες καθώς διαθέτει πληθώρα ανέσεων και δυνατοτήτων, για ζευγάρια που επιθυμούν όμορφες παραλίες και ημερήσιες εκδρομές καθώς και για εκείνους που αναζητούν ένα πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο με έντονη νυχτερινή ζωή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο